Konak Dergisi

Konak Dergisi 5. Sayımız sitemizde yayındadır. Editörümüzün mesajına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.​​​

· 1 dk okuma süresi >

Kıymetli Okuyucumuz;

Her zaman arayışta olan; inandıklarını bilerek yaşamanın yolunu aşındıran, bilginin hayra kullanışını irdeleyen bir ekibin ürünü bu dergi. Gençlikten ve dolayısıyla gelecekten umudumuzu arttıran yazarların, binbir emekle, bilimsel bir zihinle, haftalar süren çalışmaları sonucunda bize ilettiği yazılar; yayın kurulunun da titizliği ve özverisi ile bu sayıya hazırlandı.

5. Sayının çıkması ve bu kavuşmanın uzaması ve tüm dünyanın içerisinden geçtiği olağanüstü zamanların yansıması. Modern dünyayı iyi ve kötü yanlarıyla anlamaya çalışırken, evlerimizin dışında en çok yaşadığımız dönemde birden evlerimize dönüverdik. Bir yandan kendimizle baş başa kalmak zorunda kaldığımız, evlerimizi tanıdığımız ve sisli ufuklarla muhatap olduğumuz bir zaman akıp giderken; diğer yandan bir seferberlik içerisinde koşuşturan sağlık ekibinin zamanı aynı anda yaşandı. Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın  gönüllüleri olarak; aynı anda yaşanan bu farklı zamanların aynı çatıda buluşmuş halini temsilen,  zamana ve zamanı yaratana derinden saygıyla yeniden üretim yoluna koyulduk. Hep beraber konağımızda toplanıp, aynı masalarda bir araya gelip, aynı demlikten çay içmeden gönüllü faaliyetleri yürütmek konusunda başta afallasak da; sonrasında gönüllerin niyetinin sıkı ipine tutunarak bu sayıyı oluşturmak için çalıştık. Bu yeni dünyadaki yeni mücadele gönüllerimizi ve bedenlerimiz çok yormasına ve hatta kalemlerimizi kurutmasına rağmen, gelip geçtiğimiz zamanlarda güzel izler bırakma isteği bize ab-ı hayat oldu.

Konularıyla dünyayı anlama çabasını ortaya koyan ve içerikleri ile okuyanları etkileyeceğini emin olduğumuz dergimizin bu sayısında sizlerle yeniden bir araya gelmenin büyük mutluluğunu duyuyoruz.  Gönül ve fikir dünyamızı paylaşmak için yazılarımızı takip eden ve okuyan herkese Konak’ımıza yeniden hoş geldiniz diyoruz.

Editör

Şeyda Akbal Çufalı

Sonrakine geç: Biz de Özledik!